Valorant Siyah Ekran Çözümü ✔ 2022 Güncel Çözüm

Valorant Siyah Ekran sorunu Valorant oynayan herkesin elbet bir kere denk geldiği bir sorundur. Bu yazımızda Valorant oyunu için oyuna girerken yada oyun içerisinde Siyah Ekran sorunumuza cevap bulacağız.

Valorant Neden Siyah Ekranda Kalır ❓

Valorant oynamak için bilgisayarınızı açtınız ve Valorant’a girmek istediğinizde Siyah bir ekran ile karşılaştınız, aklınıza ilk gelen sorulardan biri olan, “acaba bilgisayarım mı bozuldu?” sorunun cevabını vererek öncellikle içinizi rahatlatmak isteriz. Hayır bilgisayarınız bozulmadı. Sadece Valorant’ın görüntü ayarı ile bilgisayarınızın görüntü ayarı arasında bir eşleşme sorunu yaşandı, sizlerde bu yüzden Valorant’a girereken siyah ekran sorunu ile karşılaşıyorsunuz.

Bu sorun genel olarak bilgisayarınız ve oyunun çözünürlüğü eşleşmediği anda siyah ekran hatasını alırsınız. Diğer etkileyici sebepler arasında; Ekran Kartı driverini güncelleme, bios güncelleme, arka planda Valorant’ın açılmasını engelleyecek uygulamalar gibi klasik her oyunda başımıza gelebilecek ve çözümleri basit sorunlarda Valorant oyunun siyah ekranda kalmasının sorunu olabilir.

Valorant Siyah Ekran Çözümü ✔ 2022 Güncel Çözüm

Valorant Siyah Ekran Sorunu Çözümü ✔

Bu sorunun çözümü oldukça basit! Oyununuz siyah ekranda kaldığında “ALT+ENTER” kombinasyonu ile oyunumuzu Pencere Moduna geçiriyoruz. İşlemler sonrası oyununuzun ekranı gelmiş olacak. Bu sorunu tekrar yaşamamak için oyun içinden Ayarlar’a girip oradan Görüntü Ayarlarına girip Görüntü Modunu “Pencereli Tam Ekran” seçip uygula diyoruz ve ardından gelen uyarıdan Onayla butonuna basıyoruz. Bu sayede Valorant oyununda bilgisayarınızın siyah ekranda kalmasının sorununu çözebilirsiniz.

Sorununuz Çözülmezse Ek Öneriler 🙌

Yukarıdaki çözüm sizin sorununuzu çözmedi ise aşağıdaki sizler için eklediğimiz ek çözüm yollarını deneyebilirsiniz. Bu durumda dilerseniz Valorant sitesi üzerinden Riot Destek ekibi ilede iletişime geçip bu konuda yardım talep edebilirsiniz.

Ekran Kartı Driverini Güncelleyin

Ekran kartı modeliniz ne ise internet üzerinden “Ekran Kartı Modeliniz + driver update” şeklinde aratarak ekran kartı driverinizi güncelleyebilirsiniz.

BIOS Sürümünüzü Güncelleyin

CPU-Z gibi uygulamalar ile anakartınızın (motherboard) modelinizi öğrenip internet üzerinden “Anakart Modeliniz+ latest version update” şeklinde aratarak sizlerde BIOS sürümünüzü güncelleyebilirsiniz.

Uyumluluk Sorununu Çözün

Valorant simgesine sağ tıklayıp “Özellikler” seçeneğinize tıklayın. Ardından “Uyumluluk” kısmına gelip “Bu Programın Çalıştırılacağı Uyumluluk Modu” işaretleyip size uygun olanını yada sırası ile sorununuz çözülene kadar tek tek size uygun olacak uyumluluk modunu seçmeniz gerekmektedir.

Bir çok oyun için sorunları çözdüğümüz günlük olarak teknoloji ve gündem hakkında bilgiler paylaştığımız EyupHaber.com sitemizdeki diğer içeriklere göz atabilirsiniz.

Yorum yapın